Blåfotsule
(sula nebouxii) på Isla Santa Cruz på Galapagos. Foruten de blå bena er også parringsdansen karakteristisk for denne sulearten. Hannen tramper rundt med utstrakte vinger samtidig som han lager fløytelyder for å kurtisere hunnen.
Bildet inngår i albumet Sør Amerika og Antarktis -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251280} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kjetil S.
hei

Skarpt artsbilde av sula. Bakgrunnen ødelegger en del synes jeg. En fordel om bakgrunn gjenspeiler noe av miljøet fuglen lever i - selv i tette artsbilder.

mvh Kjetil
Roy H.
Enig med KS.
Mvh Roy
Avsluttet .
Teknisk et veldig bra bilde, både hva angår skarphet og eksponering. En annen bakgrunn hadde vært å foretrekke, men det er ikke alltid omstendighetene tillater det.
MvhJRH
Vegard L.
Artig krabat. Bra skarphet. Enig i at manglende miljø ødelegger en del.
Mvh Vegard
Knut Børge S.
Hei Thorbjørn!

Et meget flott bilde av den spesielle blåfotsula dette. Det tekniske er meget bra, med litt mer miljø og mer behagelig bakgrunn så ville bildet blitt helt topp.

mvh KBS
Kjell Sigurd S.
En art jeg ikke har kjenskap til. Flott fugl. Ellers støtter jeg kommentaren fra Kjetil. Litt uheldig kutt av stjert.

Kjell S
Thorbjørn R.
Takk for gode og konstruktive innspill.

Foruten lavasteinen (som må sies å være typisk for det miljøet blåfotsula lever i), så er jeg enig i at det blir dårlig med miljøskildring her. En overeksponert himmel gir lite å så måte.

Det var sterkt lys denne ettermiddagen, så det var en utfordring å unngå utbrenthet i de lyse områdene på fuglen. Løsningen ble å gå tett opp mot sula i motlys, men konsekvensen ble da overeksponert bakgrunn og lite miljø. Beveget jeg meg lengre unna, ''smittet'' det sterke bakgrunnslyset over på ytterkantene av fuglen.

Stjerten skulle selvfølgelig ikke vært kuttet, selv om det her ikke er snakk om mye.
Jarl Johnny J.
Det er vanskelig og få meg seg alt i sterkt lys. Men alt i alt syns jeg du har gjort en veldig god jobb. Fine farger og detaljer i fuglen samt god skarphet.

Nå var jeg ikke der så jeg vet jo ikke om det var mulig men hvis du kunne tatt bildet ovenfra og ned isteden fra nedenfra og opp så hadde du fått en helt annen bakgrunn og samme lyset... Men det kan jo se ut som fuglen sitter høyere en deg og da er det jo ikke mulig.

Hvis du har tatt opp i raw kunne du jo prøvd og ''fremkalle'' bildet to ganger, en hvor du tok høyde for bakgrunn og en hvor du tok høyde for fugl og så smelte dem sammen. Men jeg tviler på at det er mye og hente så mye som himmelen er utbrent. Ellers så kan man jo alltids ''jukse'' og sette inn en helt annen bakgrunn :P

Mvh Jarl
www.3j.no
ketil o.
Hei!
Fint bilde med god skarphet og detaljer.
Mvh:ketil
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere kommentarer. Å klippe inn en annen bakgrunn blir nok litt feil, selv om også denne bakgrunnen skulle være fra Galapagos.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu