Petronas towers
Kuala Lumpur, Malaysia, var verdens høyeste bygninger (403 m uten antenner) da de sto ferdige i 1998. Idag er de forbigått av blant annet Taipei 101 på Taiwan. Se også bilde nr. 276581 av Petronas.
Bildet inngår i albumet Østen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger254
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273539} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Skikkelig stilig!! Likte godt vinkel, linjer, komposisjon! Gir eit skikkelig sug dette bildet:) Flott ide! med helsing Mari
Roy H.

Imponerende byggverk. Liker symmetrien i bildet ditt.
Mvh Roy
Avsluttet .

Tror dette bildet hadde vært enda kulere om du hadde fått horisontlinjene til å møtes i midten av canvaset...
Espen R.

Hei Thorbjørn
Flotte linjer i bildet ditt, ja. Kult komponert. Ha en fin helg:-)
vh
Espen
Per Einar G.

Hei Thorbjørn,

Skikkelig sugende effekt i dette bildet. Flott komponert og bruk av lys. Kan jo være tildels enig med Øivind Bergsbakk ang. horisontlinjene etc. men det er mulig at det kan bli litt sterilt og få en look som vi er vant til å se, intressant hadde det vært å sett, men ikke et must. Fungerer greit ditta ;) God Helg!

Per E.
Bjørg S.

Hei Thorbjørn!

Et utrolig kult bilde, tatt fra en vinkel som virkelig gir uttrykk for hvor høye disse bygningene er. Bra vinkel og flott symmetri, som kunne blitt enda mer perfekt om bildet ble kuttet bittelitt på venstre side, slik at symmetrien ble helt lik på begge sider.
Det er bare en liten kosmetisk endring som slett ikke er nødvendig for at bildet skal være bra, for det er et kjempestilig bilde slik det er her.

Bjørg :-))
Inger-Lise S.

Et flott motiv i elegant komposisjon)

Inger-Lise
Thorbjørn R.

Mange takk for kommentarene. Ja, dette er noen imponerende byggverk.

Øyvind: Jeg vet ikke helt om jeg forstår hva du mener med å la horisontallinjene møtes midt i canvaset. Er det noe jeg her kan få til ved hjelp av beskjæring eller forutsetter det et annet kamerastandpunkt på opptaket?

Bjørg: Tanken var å få det så symmetrisk som mulig, men jeg sto nok ikke plassert helt optimalt under opptaket. Jeg vurderte flere beskjæringsalternativer, men valgte her å la yttersiden av tårnene treffe canvaset i samme høyde. Dette gjør at symmetrinen i nedkant ikke blir optimal (vises blant annet på at den hvite vertikallinjen i tårnene treffer canvasen nærmere hjørnet på venstresiden enn på høyresiden - det hadde for øvrig vært fint om disse linjene hadde truffet midt i hvert sitt hjørne). Tårnet til venstre framstår dessuten som en smule høyere enn det til høyre.
Avsluttet .

Svar: Du måtte nok ha plassert deg mer mot midten av motivet når du tok bildet.. Tror ikke dette kan rettes opp i ps, men kanskje du kan bruke free- transform og rette det opp med noe beskjæring..
Fred S.

Innledningvis litt enig med ØB, for meg virker det som det hele heller en smule mot høyre, og at det enkelt kan rettes opp. Jeg oppfatter ''kanalen'' mellom de to byggene som litt skeiv, for å si det enkelt.
Ellers er bildet skikkelig tøft, og den utvaskete, hvite himmelen er helt som den skal være i et såpass grafisk uttrykk som dette.

vh fred
Jon K. L.

Fantastisk arkitektur og fin balanse i bildet :)

Jon K.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu